Veelgestelde vragen

Algemene vragen

Onze showroom is alleen op afspraak geopend. Wilt u langskomen? Dan kunt u ons bellen of het contactformulier invullen.

Sinds 2020 is Kozijnen montage Leeuwarden erkend dealer en verkooppunt van Schipper kozijnen. Wij leveren uw kozijnen volgens de kwaliteitsnormen welke gesteld worden door Schipper kozijnen. De kozijnen worden op maat vervaardigt in Opmeer. Schipper kozijnen heeft al ruim 50 jaar ervaring met het op maat maken van kunststof kozijnen.

Kiest u voor een kunststof kozijnen leverancier met VKG Keurmerk, dan kiest u voor volledige zekerheid. Zo bent u zeker van gecontroleerde kwaliteit van alle onderdelen van uw kozijnen (van productie tot montage), van montage door gediplomeerde monteurs en profiteert u van financiële zekerheid door middel van het Waarborgfonds.

Vragen over kunststof kozijnen

De kosten van een kunststof kozijn zijn afhankelijk van diverse factoren, zoals de afmetingen, het type kozijn (draairaam, draaikiepraam, schuifpui, voordeur, enz.), de gewenste kleur en textuur, de indeling, het profieltype (vlak of verdiept), en meer. We stellen graag een gratis en vrijblijvende offerte voor u op. Neem hiervoor contact op.

Kunststof kozijnen zijn niet voor niets een geliefde keuze. Met een levensduur van 50 tot 75 jaar zijn ze een duurzame investering voor uw woning. De exacte levensduur hangt af van diverse factoren, zoals het merk en de kwaliteit van de kozijnen, maar ook de montage speelt een belangrijke rol.

Het onderhoud van kunststof kozijnen is een fluitje van een cent. Het is eigenlijk net zo eenvoudig als het reinigen van de ramen. Neem een zachte spons of doek en een emmer met lauw water (eventueel met een scheutje allesreiniger). Maak de kozijnen gewoon schoon door ze te wassen. Droog ze vervolgens af met een schone, zachte doek. Et voilà, klaar! Door dit slechts enkele keren per jaar te doen, blijven je kozijnen er altijd als nieuw uitzien.

Let wel op: vermijd het gebruik van schurende sponzen, doeken of borstels, omdat deze krassen kunnen veroorzaken op de toplaag van de kozijnen. Gebruik ook geen agressieve schoonmaakmiddelen in het water, omdat deze de toplaag van de kozijnen kunnen beschadigen.

Dit hoeft u niet zelf te doen. Het nauwkeurig inmeten van nieuwe kozijnen is een vak apart, en daarom nemen wij deze taak op ons. We zorgen ervoor dat de maten nauwkeurig worden opgenomen, zodat de bestelling bij de leverancier foutloos verloopt.

In tegenstelling tot houten kozijnen, vereisen kunststof kozijnen nooit meer schilderwerk. Dit bespaart aanzienlijke tijd en kosten. Op den duur verdienen kunststof kozijnen zichzelf terug op deze manier. Als je de uitstraling van hout waardeert, kun je kiezen voor kozijnen met een houtnerf. Zo geniet je van de esthetiek van hout, zonder de bijbehorende onderhoudslasten.

De voornaamste voordelen van kunststof kozijnen zijn:

  1. Duurzaamheid: Kunststof kozijnen gaan lang mee en vereisen geen houtkap, waardoor ze een milieuvriendelijke keuze vormen in vergelijking met houten kozijnen.
  2. Lange levensduur: Afhankelijk van de kwaliteit gaan kunststof kozijnen zo’n 50 jaar mee.
  3. Onderhoudsarm: Kunststof kozijnen vergen weinig onderhoud; periodiek schuren en schilderen is niet nodig. Af en toe wat olie voor de scharnieren en rubbers volstaat.
  4. Isolatie: Kunststof kozijnen bieden een betere isolatie dan houten kozijnen, vooral de hoogwaardige kozijnen met meerdere kamers.
  5. Lagere kosten: Zowel bij aanschaf als onderhoud zijn kunststof kozijnen voordeliger. Een vergelijkbaar houten kozijn kan tot wel 100% duurder zijn in aanschaf.

Vragen over Keralit gevelbekleding

Keralit is een onderhoudsarm en duurzaam systeem voor gevels en dakranden, geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatieprojecten. Door zijn unieke samenstelling biedt Keralit een lange levensduur, kleurvastheid en weerbestendigheid.

Het materiaal van Keralit bestaat uit kunststof met een UV-bestendige toplaag in kleur, vervaardigd uit het gepatenteerde Fiberyl®. Dit basismateriaal bevat onder andere gerecyclede kunststoffen met glasvezel, wat resulteert in een extreem stevig paneel.

Keralit is vervaardigd uit robuust kunststof met een UV-bestendige toplaag, waardoor het bestand is tegen diverse weersomstandigheden en zijn fraaie uitstraling jarenlang behoudt. Dankzij deze eigenschappen is Keralit vrij van onderhoud zoals plamuren, stucwerk of schilderen.

In principe vereist Keralit geen onderhoud. Indien u de panelen toch wilt reinigen, vermijd dan het gebruik van oplosmiddelen en schurende schoonmaakmiddelen, omdat deze schade kunnen veroorzaken. U kunt de panelen schoonmaken met Keralitreiniger of een mild sopje van zachte zeep.