Kunststof Kozijnen

Kunststof kozijnen zijn een populaire keuze geworden bij het bouwen of renoveren van woningen. Ze bieden vele voordelen ten opzichte van traditionele houten kozijnen. Ten eerste zijn kunststof kozijnen duurzaam en onderhoudsarm. Ze zijn bestand tegen verschillende weersomstandigheden, zoals regen, wind en UV-straling, waardoor ze niet rotten, kromtrekken of vervagen zoals houten kozijnen dat wel kunnen doen.

Daarnaast bieden kunststof kozijnen uitstekende isolatie, waardoor ze helpen om energie te besparen en de energie-efficiëntie van een woning te verbeteren. Ze verminderen warmteverlies en houden geluid buiten, wat resulteert in een comfortabeler binnenklimaat.

Kunststof kozijnen zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren, waardoor ze passen bij elke architectonische stijl. Ze zijn ook gemakkelijk schoon te maken en vereisen geen schilderwerk, waardoor ze een kosteneffectieve keuze zijn op de lange termijn.

Kortom, kunststof kozijnen bieden duurzaamheid, onderhoudsgemak, uitstekende isolatie en esthetische veelzijdigheid. Ze zijn een moderne en praktische keuze voor iedereen die op zoek is naar hoogwaardige kozijnen die lang meegaan en de waarde van hun woning verhogen.

De kozijnen die wij plaatsen zijn van Schipper Kozijnen. Zij gebruiken het hoogwaardige K-Vision systeem voor het fabriceren van kunststof kozijnen in hun eigen fabriek. De keuze voor het kozijn wat bij u past is een persoonlijke keuze. Hieronder omschrijven wij kort de mogelijkheden die wij u kunnen aanbieden.

Heeft u vragen, wilt u vrijblijvend advies? Maakt u dan een afspraak in onze showroom via 058 230 0480 of stuur een email naar info@kozijnenmontageleeuwarden.nl

Trend Kozijn
Trend Kozijn

Een trend kozijn is een schuin kozijnprofiel in een verdiept kozijn wat door de ‘kenners’ niet is te onderscheiden van houten kozijnen. Dit maakt deze kozijnen toepasbaar in een breed spectrum aan woningen.

Cube Kozijn
Cube Kozijn

Een cube kozijn is een recht kozijnprofiel in een verdiept kozijn. De onderstijl is altijd nog schuin zoals dit ook bij hout het geval is. De rechte profielen en verbindingen zorgen samen voor een robuust uiterlijk.

Kozijn Cube City
Cube-city Kozijn

Een cube-city kozijn is een recht kozijnprofiel met een verspringend bovenlicht. Dit is zeer geschikt voor monumentale gebouwen, landhuizen en boerderijen.

GEALAN S9000 NL BASE Kozijn

De GEALAN S9000 NL Base is een slank kozijn met een diepte werking door de 15 graden schuinte. Van de kozijnprofielen die wij aanbieden is de S9000 de meer kostenbesparende optie.

Voordelen kunststof kozijnen

Onderhoudsarm

Het voornaamste en meest bekende voordeel van kunststof kozijnen is natuurlijk het minimale onderhoud dat vereist is. Het periodiek schilderen van uw kozijnen behoort tot het verleden.

Energiebesparing

Door de uitstekende isolerende eigenschappen van kunststof, gecombineerd met hoogrendementsglas, realiseert u direct energiebesparing.

Uitstekende inbraakveiligheid

Dankzij hun solide constructie dragen kunststof kozijnen eveneens bij aan het voorkomen van inbraken.

Goede prijs- kwaliteitsverhouding

Dankzij hun buitengewoon lange levensduur bieden kunststof kozijnen een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

Trend kozijn

Vragen over kunststof kozijnen

De kosten van een kunststof kozijn zijn afhankelijk van diverse factoren, zoals de afmetingen, het type kozijn (draairaam, draaikiepraam, schuifpui, voordeur, enz.), de gewenste kleur en textuur, de indeling, het profieltype (vlak of verdiept), en meer. We stellen graag een gratis en vrijblijvende offerte voor u op. Neem hiervoor contact op.

Kunststof kozijnen zijn niet voor niets een geliefde keuze. Met een levensduur van 50 tot 75 jaar zijn ze een duurzame investering voor uw woning. De exacte levensduur hangt af van diverse factoren, zoals het merk en de kwaliteit van de kozijnen, maar ook de montage speelt een belangrijke rol.

Het onderhoud van kunststof kozijnen is een fluitje van een cent. Het is eigenlijk net zo eenvoudig als het reinigen van de ramen. Neem een zachte spons of doek en een emmer met lauw water (eventueel met een scheutje allesreiniger). Maak de kozijnen gewoon schoon door ze te wassen. Droog ze vervolgens af met een schone, zachte doek. Et voilà, klaar! Door dit slechts enkele keren per jaar te doen, blijven je kozijnen er altijd als nieuw uitzien.

Let wel op: vermijd het gebruik van schurende sponzen, doeken of borstels, omdat deze krassen kunnen veroorzaken op de toplaag van de kozijnen. Gebruik ook geen agressieve schoonmaakmiddelen in het water, omdat deze de toplaag van de kozijnen kunnen beschadigen.

Dit hoeft u niet zelf te doen. Het nauwkeurig inmeten van nieuwe kozijnen is een vak apart, en daarom nemen wij deze taak op ons. We zorgen ervoor dat de maten nauwkeurig worden opgenomen, zodat de bestelling bij de leverancier foutloos verloopt.

In tegenstelling tot houten kozijnen, vereisen kunststof kozijnen nooit meer schilderwerk. Dit bespaart aanzienlijke tijd en kosten. Op den duur verdienen kunststof kozijnen zichzelf terug op deze manier. Als je de uitstraling van hout waardeert, kun je kiezen voor kozijnen met een houtnerf. Zo geniet je van de esthetiek van hout, zonder de bijbehorende onderhoudslasten.

De voornaamste voordelen van kunststof kozijnen zijn:

  1. Duurzaamheid: Kunststof kozijnen gaan lang mee en vereisen geen houtkap, waardoor ze een milieuvriendelijke keuze vormen in vergelijking met houten kozijnen.
  2. Lange levensduur: Afhankelijk van de kwaliteit gaan kunststof kozijnen zo’n 50 jaar mee.
  3. Onderhoudsarm: Kunststof kozijnen vergen weinig onderhoud; periodiek schuren en schilderen is niet nodig. Af en toe wat olie voor de scharnieren en rubbers volstaat.
  4. Isolatie: Kunststof kozijnen bieden een betere isolatie dan houten kozijnen, vooral de hoogwaardige kozijnen met meerdere kamers.
  5. Lagere kosten: Zowel bij aanschaf als onderhoud zijn kunststof kozijnen voordeliger. Een vergelijkbaar houten kozijn kan tot wel 100% duurder zijn in aanschaf.

Heeft u een andere vraag. Vul ons contactformulier in of bel ons direct.